Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2022 08:29 - ...не се сърдете..редовните,рософилии!)
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 803 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

доц. д-р мат. Данаил Брезов Факултет по транспортно строителство,
Катедра Математика



Email: danail_brezov@tribune.bg


Митове на руската пропаганда


Данаил Брезов


Една статия, която трябва да се прочете от колкото е възможно повече хора

България е подложена на регулярни хибридни атаки от руска страна поне от средата на XIX в. Те се засилват всеки път, когато Русия воюва и преминават във фонов режим, когато тя е слаба (тъй като само тогава не воюва). Пропагандата на Кремъл лесно поразява неинформирания и небрежен към детайлите потребител на медии от всякакъв тип, въздейства му емоционално, предизвиквайки първична реакция на ненавист, гняв, паника, или пък отключва състрадание, благодарност и усещане за принадлежност. Така информационният стимул, независимо дали има връзка с реалността, се намесва в допаминовите цикли на мозъка и постепенно довежда до състояние на пристрастяване, при което жертвата вече е неспособна да различи истина от лъжа, а и няма желание да го прави, тъй като изграденият модел на паралелна реалност дава необходимата доза допамин. Изпадналите в това окаяно състояние вече не се интересуват от факти и аргументи, а се стремят да възбудят определена рефлексна дъга, която ще им донесе наслада, близка до сексуалната. Ако се опитате да спорите с тях, много бързо ще установите, че те изобщо не ви слушат, а в най-добрия случай изчакват реда си, за да избълват поредица от заучени фрази, които ги карат да се чувстват като апостоли на вярата, будещи спящи души.

На този етап аргументите стават безсилни: все едно да убеждавате хероинов наркоман, че води нездравословен начин на живот.
Става дума за психическо заболяване, което изисква професионална намеса.


/ текста, е в линка, Благоадря за  находката на  laval...

Митове на руската пропаганда (част 1)  
  тук, е 2ч...

https://tribune.bg/bg/mneniq/mitove-na-ruskata-propaganda-chast-2/





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - https://tribune.bg/bg/mneniq/mitove-na-ruskata-propaganda-chast-1/
23.11.2022 08:31

Има ли обаче исторически основи на руския консерватизъм, отвъд пропагандата? Ето малко статистика: Русия държи рекорд по брой аборти на глава от населението, в пъти над средното за Европа, там най-много хора умират от употреба на алкохол и наркотици, първа е и по брой на хероинови наркомани, на второ място по проституция, и в челни позиции по венерически болести, включително СПИН. Според руската пропаганда всичко това е причинено от Запада, и по-специално ЦРУ, което е поело задачата да разяде социалистическия рай отвътре. Трябва обаче да видим какви са моралните устои на този социалистически рай (СССР), за чиито крах „консервативният гуру“ Владимир Путин заяви, че бил най-голямата трагедия на двайсти век. Съветският проект е базиран на марксистката доктрина, според която религията следва да се изкорени веднъж завинаги от човешката душа, както и семейството – от обществената тъкан. От гледна точка на християнството, болшевишкият режим, оформил днешна Русия, може да се окачестви като сатанистки култ. Начело на държавата и т.нар. „руска православна църква“ отново са инсталирани кадри на репресивните служби, обучени в диверсионна борба срещу устоите на капитализма: религия, свободен пазар, граждански права. По примера на Сталин, който при инвазията на Вермахта вади иконите от заключените черкви за да мотивира раята да се бият до смърт за неговата империя, с разгръщането на своя експанзионизъм, Путин се опира на православието като контрапункт на „прогнилия Запад“. А защо ..
цитирай
2. notfun - пак там..)
23.11.2022 08:33

Западът прогнива с псевдо-либерален нихилизъм вероятно е трудно да се каже в едно изречение, но избягалият в Канада колега на Путин от КГБ, Юрий Безменов дава в своите интервюта и лекции още през 80-те една интересна перспектива: според него дезинформацията и активните мероприятия ангажират 85% от потенциала на агенцията, целяща да обърка и деморализира „противника“ (т.е. всяка страна, в която може да се проникне). След като СССР сменя името си на РФ, а КГБ на ФСБ, подривната дейност в Европа и Америка продължава с пълна сила, но се финансира вече с пари на „врага“. Както разяснява Безменов, и както може да бъде проследено в стари хроники на руския шпионаж от царско време, либералните движения са естествен носител на подривната пропаганда по ред причини. Няколко десетилетия след предупреждението му сме в ситуация, при която авторитарният режим в Кремъл вече си е осигурил монопол върху идеите на консерватизма. Избирането на Доналд Тръмп през 2016-та беше неочакван обрат, който руската пропаганда отигра умело, представяйки го за „човек на Москва“ докато агенти на ФСБ подслушваха офисите му и усилено работеха заедно с политическите му опоненти по скалъпено (както се доказа по-късно) дело за импийчмънт. На следващите избори САЩ беше докарана до ръба на гражданска война, a eвропейските консерватори имат нужда от водач и закрилник, какъвто Тръмп вече не може да бъде. Така Москва разпространи идеологическото си влияние в Стария континент, тласкайки консерватизма в левичарска фашизоидна посока – пример за това е колаборацията между френския национализъм в лицето на Мари Льо Пен и ултра-нацистката партия на Жириновски, както и завръщането на Орбан в орбитата на Русия.
цитирай
3. notfun - ето, как действа и Китайската/коварна/ пропаганда...
23.11.2022 09:17
г жата, над мен, писала се металообработка...!!)))
нерде нердее, ра4ее..

IX. ПОДОБРЯВАНЕ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО, ПОВИШАВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА НАРОДА
Държавата е нейният народ, народът е държавата. Китайската комунистическа партия води хората в спечелването и защитата на държавната власт, което не е нищо друго освен спечелване на сърцата на хората. Както гласи древната китайска поговорка: "Публичното управление се извършва в съответствие с установени правила, а най-основното от тях е да носиш полза на хората." Създаването на ползи за хората е изискване, което отразява същността на принципа „партията е създадена за общото благо и е на власт в интерес на народа“. Необходимо е да се настоява за осигуряване и подобряване на живота на хората в процеса на развитие, да се насърчава създаването на прекрасен живот чрез съвместна борба, да се полагат непрестанни усилия за осъществяване на мечтата на хората за прекрасен живот.
цитирай
4. notfun - ...етоо, още ПРОБЛЯСЪЦИ около к краваров...ум да ти заЙде,от де тазз Енергия, хх 29ч..))
23.11.2022 09:28
нашата ,супер хипер попул..славяно,росскоя блогерица,
от около Ст ГЪзора @ комшийка на дядо борна..
ТЕ, се нюхат, простооо..под о@ашките )

2. blagovesteliseev - оказа се мека мара това нато
09:15
Украйна нападна Полша, а никаква подкрепа и никакъв член. Като ни нападне Турция и ние ще бъдем сами.
цитирай
5. fun1001 - мараТуйке, аз сложих 6х Биографията на Вова Владимирович,по майка Шаломов/ т е еВери )
23.11.2022 10:03
„Вова, Володя, Владимир Путин“ от полската журналистка Кристина Курчаб-Радлих, което повдига завесата на тайните на властелина на Кремъл.
, полската писателка, сбрала за 15г
1 000 стр, за живота на Агента,на Световната ХМ, или КМ ма@ия...

09:39 - Путята се е самозародил. Смях!

Автор: oho Категория: Бизнес
Прочетен: 5 Коментари: 0 Гласове: 1
цитирай
6. fun1001 - https://youtu.be/_umSMEOMf4c
23.11.2022 10:09


Вова, Володя, Владимир Путин“ от полската журналистка Кристина Курчаб-Радлих,
цитирай
7. notfun - .....хайде, бягай, при м.пръдни боцо..лика- Прилика сте си @)))
23.11.2022 19:32



18:45 - rosiela
17:32 - xxx
17:28 - rosiela
16:10 - vladtepes
13:49 - getmans1
13:42 - morskipesni
11:27 - morskipesni
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1934589
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930