Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2022 07:08 - Германският канцлер го очаква премахване от поста, ако не капитулира пред Русия и допусне продължаване на срива на немската икономика заради наложените санкции
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3611 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 19.07.2022 09:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Канцлерът на Федералната република Олаф Шолц най-вероятно ще загуби поста си, ако не капитулира пред руския президент Владимир Путин

За това пише журналистът Даниел Джонсън в колонката си за “Телеграф”. Според него в момента Германия преживява тежка криза на фона на недостиг на енергийни ресурси, в която Берлин зависи от Москва.

В същото време журналистът отбелязва, че сега се е разиграла истинска драма с издирването на виновниците за вземането на катастрофалното решение преди десет години за отказ от ядрената енергетика, заради което Германия стана напълно зависима от Русия.

"Някога идолизираната репутация на Ангела Меркел сега е на пух и прах, като две трети от гласоподавателите осъждат Шолц за това, че не успя да осигури енергийната сигурност на страната", пише Джонсън.

В същото време той смята, че настоящият германски канцлер, освен грешки в енергетиката, не е бил достатъчно твърд и във външната политика. По-специално, Шолц, опитвайки се да угоди както на НАТО, така и на Русия, е изоставил Украйна и не ѝ оказва почти никаква помощ.

„Това понижи авторитета на Берлин, докато икономическите и енергийните проблеми на Германия вече доведоха до там, че все повече и повече жители на страната се противопоставят на агресивните мерки спрямо Москва, а обществената подкрепа за Киев в страната пада“, подчертава наблюдателят. “И тук или Германия ще претърпи мощен удар, придружен с разпадането на управляващата коалиция, или ще капитулира пред Путин. Миналата седмица Шолц и колегите му се радваха на краха на Борис Джонсън. Но сега самият той може би очаква същия кошмарен сценарий”, допълва той.

По-рано Шолц предупреди хората в страната, че внезапно и рязко увеличение на цените на парното може да предизвика ефект на социален взрив в Германия. Германският лидер отбеляза, че властите са обезпокоени от поскъпването на енергията и правят всичко, за да решат възникналите проблеми.

По-специално той обеща, че германското правителство ще обсъди със синдикатите мерки за поддържане на стабилността на енергийните доставки в условията на висока инфлация. В същото време Шолц предположи, че при рязко покачване на цените страната ще бъде изправена пред сериозни сътресения.

„Ако изведнъж сметките за парно скочат със стотици евро, тогава много хора просто няма да се справят. Това е социален взрив“, обобщи германският канцлер.

Добре, като знаеш байноле какво може да стане, защо не предприемаш мерки, за да предотвратиш всичко това, или ти плащат от Вашингтон за тази неадекватна и народовредна политика. Този сценарии важи с пълна сила и за останалите страни от ЕС и техните неадекватни политици, и най-вече за тези от източна Европа.
 



Гласувай:
11



1. missana - Шолц е пълно недоразумение.
19.07.2022 19:47
От човек с физиономия на некадърен обущар какво може да се очаква. По един или друг начин той ще слезе от сцената.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823124
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16459
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031