Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2021 16:33 - Слави, ти ли си новият Пеевски?
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 561 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.06.2021 16:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Слави, ти ли си новият Пеевски?

Колективният Султан Доган май се завръща на бял ат

 
image

Босовете

Светослав Пинтев 

Кралят на медиите е мъртъв, да живее кралят на медиите, както биха се изразили французите. Образно казано, разбира се, всички короновани  по нашите стандарти особи са живи и здрави на този етап. 

Само  медиите са мъртви…

Или полумъртви, което е почти същото. И няма кой да извика, че са живи.  Които медии оцеляха, задушават ги ритуално.

 „Можем да се позабавляваме с гърчовете им. Особено в ролята на президенти, премиери, както правеха и досега“, вероятно си мислят новите властници. И чакащите властта, като за нула време станаха дори по-арогантни от предишните.
Но настъпиха едни метаморфози, не ти е работа…
В медиите, във висшата политика….

Дебелият стана висок, Доган се гушна с Ердоган 

Чрез Карадайъ, разбира се. Сокола няма как физически да се приближи до Големия Сокол, по идеологически причини.

  
Но франсетата и тяхното ““Кралят е мъртъв, да живее кралят“ нямат нищо общо с нашата ориенталска действителност, тук още от турско излишните деца на падишаха от мъжки пол се колят, за да не се пречкат на главното да седне на престола. Щото ханъмите не са имали достъп до властта, нали?
Султан Доган май се завръща на бял ат, по напет от всякога. Не съм сигурен, че  на него му е до това и изобщо знае какво става, но колективният Доган със сигурност става по-мощен отвсякога. А мощ и досега никога не му е липсвала. Пеевски ще го забравят много бързо, може да се окаже, че не са го познавали. 
Дрънканиците на Карадайъ в Турция  само  засилват тази мощ.  И отслабват тази на българската държавност.
На фона на 

залеза на явлението „Пеевски“…

силата на ДПС може да бъде рециклирана. И ще бъде рециклирана. А подписките за забрана на движението само наливат вода в мелницата му.

Никой няма да гъкне, че ДПС е в основата на сбъркания модел, почти всички „нови“ политически сили ще предпочетат да се намъкнат в неговата кожа..
Слави Трифонов продавал имението си в луксозен комплекс край Перник, твърдят в хайлайфното село.
 Първата ми мисъл, след като чух това е, че е решил да купи фирмите за разпространение на вестници на безценица от Пеевски, мъдрия Доган, който там ги продава при новите

„магнитски обстоятелства

Нали така и така Трифонов се гласи я за президент, я за премиер, ще трябва да живее в „Бояна“, защо да не си продаде имота и да инвестира, въпреки рисковете разни плеймейтки и изкусителки ала Мата Хари от нежните оръжия на най-близкия му приятелски кръг да започнат да го замерват с кюлчета и пачки, а той да страда като Бойко.  Но това е далеч в бъдещето. 
Що сега да не отхапе онази част, която ДПС си вземе обратно от ГЕРБ.
Медиите са аут, отделни журналисти още шават.
Преди доста време

дойде Коледата и на родната медийна свиня, 

повярвала си, че е четвърта власт. Сложиха ярема на славни издания за месеци, после ги довършиха. 
Маман дори си направи ритуална гавра с един от патриарсите на медиите й на изпроводяк с традиционния номер 50 % или нищо. Което е 

класика в жанра КОЙ

При това положение и хващането за  гърлото на голяма част от съдебната власт бе неминуемо.
 Мисълта ми за разпространението  беше глупава, честно казано, до известен степен постравматична реакция от моя страна, защото горните  лица за последните две-три петилетки не оставиха почти нищо от вестниците, където аз съм пораснал и първо мляко засукал, дето пише поетът.
 Но това е професионален рефлекс, 

мечтата на идиота 

все се надяваш, че мъртвецът ще проходи. Вестниците иначе 15-20 години, въпреки натиска на ченгетата от ДС,  внедрени в редовете им, успяваха да се зъбят на всяка власт в голямата си част. И телевизиите не дишаха тогава на команден режим, благодарение на това. Което позволи да докретаме до ЕС, колкото и това днес да звучи като 

приказка от Шехерезада, разказана на ухото на султана

Уви. Колективният султан Доган май се завръща на бял ат.  
Всичко това ми дойде на ум, след като прочетох потресаващо наглия за политик пост на Трифонов, когото все пак уважавах по много причини. Във „Фейсбук“  той написа:  
„Медиите продължават да се държат неадекватно на фона на новата реалност“. Така мисли   лидерът на партия "Има такъв народ“, която има реални шансове да стане първа политическа сила и да управлява. 
. Адекватно е само неговото мислене, разбира се.

 Нали е новият вожд

И той веднага демонстрира неадекватност, като даде примери с изнесените миналата седмица от служебния министър на  „ужасяващи разкрития за болница "Лозенец", които наистина са ужасяващи, но и данните от министъра на културата Велислав Минеков за „колосални злоупотреби с публични средства“, което вероятно са плод на 

ревността му към Вежди и верността му към Румен 

Около, когото обикаляше като пале пред майка си, за да … му стисне ръката. А това озлобление срещу Вежди Ращидов е една рядко противна арт комплексарщина, която  само психолозите могат да оценят комплексно… 
Не сме забравили позора, когато Минеков или някой около него накараха протестиращите да коленичат пред президентството

като мужиците пред Николай Първи

Слави се възмути, че медиите се занимавали и с пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев и "т.н.  Нерде Лозенец, нерде Кантарджиев. 
Така Трифонов  отлично се вписва в предизборната ОФ истерията на Радев и неговите опити да  унищожи противника с непрекъснат огън. А това ще доведе до обратен ефект, новите властници просто не познават българина, вероятно не ги и интересува.  
 Човек, който не може да види цялата наглост на новата хунта в отстраняването на Кантарджиев и справедливото възмущение на гражданите ,  а е склонен да обвини медиите.  Но те за него винаги са били враг. Първо Любен Дилов, после Росен Петров го възпираха, сега няма кой.  
Според Слави медиите не се фокусират върху истински важните теми. Нечувано нахалство за политически лидер-да определя важните теми за медиите.
"Един от отговорите за това е така, е, че през последните няколко години въпросните медии съучастваха в чудовищните деяния на властта, независимо дали пряко или чрез мълчанието и послушанието си". 

Това вече е връх на безочието

През последните 30 години Слави е скачал с Иван Костов, защото му казали, че така трябва, съдействал е активно на Бойко Борисов да се изкатери до властта, ухажвал е Георги Първанов по негови си причини, известни само на Румен Петков и дузина отговорни другари, възхищавал се е на благодатната мъдрост на Доган. А плашеше останалите политици със смешките си.  Но те си го заслужиха.
През последните десетина-петнадесет години Слави не си мръдна пръста да помогне на медиите да не попаднат под властта на Пеевски, въпреки че имаше трибуна, която му позволи да стане един от най-популярните политици в Държавата, а партията му да докосва първото място. Просто не пожела да се изправи срещу Доган А сега виновни са медиите, без неговата. И всичко това е поднесено с арогантност и пренебрежение към медиите, които дори Пеевски не си е позволявал. Явно е решено да се действа по-твърдо.
В светлината на „магнитските бури“ имаме всички основания да попитаме: „Слави, ти ли си новият Пеевски“?  




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 40000962
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31042
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930