Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2013 11:28 - Не може да си богат в бедна държава
Автор: andorey Категория: Политика   
Прочетен: 1624 Коментари: 1 Гласове:
3



     Чудно е как властимащите и хорат с пари в нашата държава, не можаха да запомнят и да проумеят вече толкова годни една проста истина - Не може да си богат в бедна държава.
     Доказва го развитието на всички държави по света, включително и нашата.
     Колкото и пари да имаш, колкото и да живееш в един измислен и изолиран свят, на оградени жилищни комплекси, на скъпи и високопроходими коли, на оградени курортни комплекси и т.н., в крайна сметка винаги изпитваш последствията от това, че живееш в бедна държава.
     Ако цялостният стандарт на живот в едно общество не е добър, ти не може, колкото и средства да имаш, да избягаш от този факт и да се чувстваш щастлив и удовлетворен от живота в това общество.
     Затова истинските и мъдрите лидери се борят за цялостно развитие на едно общество и подобряване на неговото благосъстояние. И всеки, който мисли дългосрочно се стреми към същото. 
     В България властимащите обикновенно мислят краткосрочно, егоистично и на парче. И винаги забравят, че не могат да бъдат, лично те и тези край тях, богати и щастливи, в една бедна и мизерна държава. 
     Когато стандарта на една, обикновенно малка част, се отдели твърде много от стандарта на другата, обикновенно огромната част от обществото, се получава дупка, която носи само неприятности и за едната и за другата страна. Последните събития в България доказаха, че дупката между богатите и бедните в нашата държава вече се е превърнала в пропаст. Пропаст, която не носи нищо добро на никой. 
     Този път, едно от първите последствия ще бъде, че
тези, които не са мислели как да подобрят жизненият стандарт на обществото, въпреки че това е било основното им задължение, ще бъдат наказани! Наказани заради техния егоизъм, липса на отговорност към основните им задължения, склонност към корупция. Властимащите ще разберат и още една истина - че властта не е само привилегия а и отговорност!
     И нека седващите ръководители и държавници да не забравят, че основно им задължение е осигуряване на по-висок стандарт на живот на всички, на цялото общество, а не само на отделни хора... Само така българската държава и ние, българският народ, може да вървим напред! 





Гласувай:
3



1. leonleonovpom - Имаш право в разсъжденията си Ан...
25.02.2013 21:52
Имаш право в разсъжденията си Андрей, но истината е, че от Стамболово време ние нямаме политик като него. Той с всичките си недостатъци е обсебен от една мисъл-отечеството му да пребъде. И успява. Благодарение на него за две десетилетия България успява.Въпреки, че известната категория политици са се постарали по зверски начин да го изпратят в небитието, основите за успехите на България- седма икономическа сили в Европа през1900 г, икономика с положително търговско салдо с почти всички държави в света са негово дело. А сега един икономически министър казваше, че ако му трябва нещо, ще го внесе от чужбина. Той е късметлия, че не е при Стамболов, за подобни приказки хъша в Букурещ, който на 19 години е дал точна оценка на Каравелов, на него нямаше да прости .....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2150443
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5600
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031