Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2022 11:44 - Как успешно отглеждаме и възпитаваме чужденци в България
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 5139 Коментари: 8 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Не, не става въпрос за мигрантския поток от Азия и Африка, който навлиза през южната ни граница. Не става въпрос и за рускоговорящите бежанци от войната в Украйна, който идват от север. Става въпрос за собствения ни народ, който успешно се отглежда и възпитава отчужден от собствената си история, отчужден от собствени си произход и така в продължение на десетилетия. В нашите училища и университети сме възпитали успешно десетки поколения чужденци, отчуждени от род и родина, благодарение на безумните писания в учебниците по история, най-вече. Няма друг народ в света, които с такъв упорит мазохизъм да преповтаря тезата, че ние днешното поколение няма нищо общо с нашите предци, понеже те са изчезнали, претопили са се сред друго някакво население, били асимилирани, загинали в резултат на войни, бедствия и епидемии и т.н. и т.н. И ако някои по-буден все пак прозре истината за всички тези безумни приказки, то той все пак си остава изключение.

    В резултат на подобно учение и възпитание днес в България имаме налице огромен брой чужденци, от наш, роден, български произход, които смутено заявяват, че ние нямаме нищо общо нито с древните българи, понеже те били номади и от тюркски произход, с дръпнати очи, говорещи на непознат език, нямаме нищо общо и с траките, понеже те били романизирани и елинизирани, а и съвсем изчезнали в рамките на няколко века, след като са живели хиляди години на Балканите, а също очевидно не сме и потомци на милионите русокоси и синеоки славяни, заселили тук точно около времето на изчезването на неграмотните и пияни траки. Тези траки на всичко отгоре доброволно продавали и децата си в робство, занимавали се с грабежи и изобщо чудно е как са просъществували толкова хиляди години. И така днешния българин не знае и не помни нищо от историята, защото просто не е запомнил безумната неразбория сътворена в научната литература в влязла в учебника. Нашенецът не е запомнил невероятната схема и логика, според коята ни се представят историческите събития от по-старата и нова история. Ако поне нещата бяха по-ясно и достъпно поднесени, със сигурност повече хора щяха да запомнят нещичко от учебния материал.

    И така изучените хора днес смутено заявяват, че първите българи са били с дръпнати очи и кривокраки, понеже постоянно живеели на конете си, заявяват че траките са били едни пияни и нискокултурни спътници на великия гръцки народ, на великата елинска цивилизация, знаят че славяните, на които евентуално сме потомци, живеели основно в блатата и в редки случаи в ниски землянки, с беден бит, вкопани в земята. По-широко известни са някои подвизи и военни победи на българската армия, през Средновековието, а и от по-късно време. Само че тези победи не стигат някак си да покрият срама от неясния ни произход, резултат от смесване на нискокултурни народи, при това не особено привлекателни на външен вид. Така растнат поколения, след поколения, реално отчуждени от своя род, от своята история, изпитващи направо срам от своя произход и минало. Растат едни чужденци в собствената си държава, някои от които рано или късно поемат управлението на държавата и обясняват и на народа си и на чуждите гости, как ние днешните българи реално нямаме нищо общо с нашите предци, ако и те да са живели по същите тези земи. Така възпитаните чужденци живеят и се трудят в тази държава, управляват я на по-ниско или по-високо ниво, представляват я в чужбина. В резултат, макари и членове на ЕС, упорито сме на последното място по стандарт и по-развитие. Но с подобно самочувствие и психология по-далеч не може да стигнем.

    Затова една от най-спешните реформи, която трябва да се направи е не тази в икономиката или в съдебната система, а в учебниците по история и в другите хуманитарни дисциплини. Защото това, което се учи в училище остава за цял живот в съзнанието на човека, то е негова основа по отношение на всичките му знания и отношение към живота. И ако ние не разбираме това, то други го разбират и бавно, но упорито прокарват тезите си в българските учебници и в българските училища, поддържат упорито старите заблуди по най-различен начин и не позволяват истински промени да се случат в българското училище. Защото за тях е по-изгодно да имат работа с чужденци, в собствената си държава, отколкото с патриоти, обичащи родината си.




Гласувай:
7



1. schumpov - Българите ще заобичат държавата си ...
16.09.2022 15:47
Българите ще заобичат държавата си България , когато българските комунисти намразят държавата Русия.
цитирай
2. andorey - Аз лично не смята че е нужно да мразим ...
16.09.2022 16:28
Аз лично не смята че е нужно да мразим Русия, САЩ или когото и да било...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
16.09.2022 17:32
Поздравления за високопатриотичния постинг, нещо рядко сред царуващого безродие-продажническо!
Разбира се ,че произходът ни е тясно свързан с траките, че лесно може да се улови и откъде идва етносното понятие"словени"! Че то е с Български произход, прието после сред близките етноси! Че Българи не са една орда, отново неправилно приета за тюрска дума! Тя, самата, означаваша една хаотично, безпорядъчно настъпваща маса от хора- тюркската дума
Напротив,думата ордус е латинска и означава отряд, войска организирана, подредена! Каквато е била и армията на Аспарух ,за да може на два пъти да прегази рломеите
Тя е залегнала и в днешните думи в романските езици Ордр, във френския например е точно РЕД! Ордонанс-рецепта, предписание!
Не мога да разбера, на какво се дължи това властващо чувство за малоценност в историята ни?
На чуждопоклонничество, безспорно, но има и нещо друго, необяснимо Продажничество?
Безкритично зазубряне на факти и тълкувания, без необходим анализ? Този така е написал, в такъв стил
Да, това е! Липса на творчески потенциал!
Тръгнали на юруш, като войските на Сюлейман Аспарухоните войници и били ромеите?
Ами ,замисли се , възможно ли е това!? Така ли са действали спартанците, римляните, Спартак? Строг ред и организация! Каква орда щурмува мозъците на такива?
Лошо е, когато просто зубрачи, паметливи, се занимават с наука, особено пък в историята!Лесно се зазубрят факти, дати, имена! Веднъж вкарани в обръщение, те ги бранят със зъби и нокти, да не се налага записът да се променя! Без да мислят, това им харесва, да са магнетофонна лента!
Какво говоря, в химията има такива хора, какво остана за историята?
Гледа новото и ти разправя какво било в учебника, какво било написано там!?
Ами новото, то описано ли е в този учебник!

Безкомпромисно към такива, иначе пишат история, която после, като стена, не се преодолява и пробива с глава!

Всичко най- добро, Андрей!
цитирай
4. andorey - Да, много ми хареса това - липса на ...
16.09.2022 23:24
Да, много ми хареса това - липса на творчески потенциал, ама айде и без творчески, просто липса на потенциал... Потенция - сила... :)
Лошото е че тия неща ги повтаряме в учебниците от доста време... Направо не ми е удобно да кажа откога...
Всичко най- добро!
цитирай
5. shtaparov - Страхотна статия- БРАВО!!!
17.09.2022 08:10
Страхотна статия- БРАВО!!!
цитирай
6. andorey - Да, благодаря. Това е статия изс...
17.09.2022 09:39
Да, благодаря. Това е статия изстрадана от реалността в България, за съжаление...
цитирай
7. kirk - Бълг. патриарх Стефан е казал
22.09.2022 14:53
Бълг. патриарх Стефан е казвал и писал: " Българинът обича да си измишлюва историята!" Много проникновено е усетил и изразил истината, така че авторът на статията тук няма зщо да се тюхка толкова - просто минава време и българинът усеща, че са го лъгали за някакво си минало величие и кой знае какви си суперпостижения и свръхкачества. Що се отнася до потенциала, той бе сринат с и след възродителния-възурудителен процес!!!
цитирай
8. bezistena - Поздрави!
08.10.2022 19:14
Бъди благословен и Боговдъхновен за родолюбивата ти просветителска мисия!
Приятелски съвет – не давай трибуна на доказани върли българомразци и хулители като kirk – срам за приютените с Любов и състрадание от предците ни признателни арменци, такива като този замърсяват свещената ти нива и позорят етноса си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2148523
Постинги: 353
Коментари: 2326
Гласове: 5596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031