Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2022 17:17 - Мъжете в България сме подложени на геноцид
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 5915 Коментари: 17 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Още от най-древно минало, жените на Балканите са имали права равни с тези на мъжете, че дори и по-големи. Тази традиция се е запазила през вековете, през Античността, през Средновековието, през Възраждането и до ден днешен. Опитите в последните години, да се внуши, че жените страдат от насилие, че са подложени на потисничество и че са в ролята на жертви, са не само нелепи, но и опасни, за семейството, доколкото още съществува, за цялото общество и за самата държавност.

   След различни истерии, които се появяват периодично, внушени от неправителствени организации и фондации с външно финансиране, след всички приказки колко страдат жените от домашно насилие и колко се е увеличил техният брой, дойде време да си кажем истината. А тя е че не жените, а мъжете в България са истинската жертва на домашно насилие. Мъжете, а не жените, в България, чрез различни закони, като ЗЗДН например, са подложени на истинско унищожение, на геноцид.

   Така наречения Закон за защита от домашно насилие (ЗЗДН), който става все по-популярен напоследък, не е всъщност никакъв закон. Според този закон предварително набелязаната жертва е на практика осъдена, без да се чуе нейното мнение, без правото на нейна защита. Т.е. имаме закон, който те осъжда, без да изслуша двете страни, а само едната! Абсурден закон, който с бързи темпове руши българското семейство, който се използва за изнудване. И най-вече води не до намаляване на домашното насилие, а до неговото увеличаване и последващо пристъпване на други закони!

   Ако попитате, който и да е адвокат, който се е занимавал със ЗЗДН или е имал някакъв досег в своята практика с този закон, всеки един ще ви каже, че ЗЗДН се използва най-често не за защита на някоя жертва на домашно насилие, а за изнудване на едната страна при предстоящо дело за развод, при предстоящо дело за подялба на семейно имущество и т.н. Разбира се девет от десет обвинени по ЗЗДН са мъже, като все пак едно на десет са и жени.

   В момента се обсъждат предстоящи промени в този закон. Моето лично мнение е, че този закон трябва незабавно да бъде премахнат - има си достатъчно закони за защита на жертви и пострадали от насилие. Но тъй като това премахване е твърде невероятно, то поне може да бъде направено следното. Трябва да бъдат премахнати децата, т.е. извадени от конфликта между мъжа и жената, между жената и мъжа, защото практиката показва, че най-голямото и най-често изнудване на едната страна спрямо другата става през и чрез децата. Затова трябва, ако е възможно децата да бъдат отдалечени, с помощта на закона, от всякакви спорове, докато те не бъдат решени, а не да бъдат превръщани в главни жертви на напрежението и в средство на изнудване.

   Също така по този въпрос може да се добави следно. След като разни феминистки постоянно реват за равноправие с мъжете, след като всячески на жените е втълпявана ролята на жертви, а не на майки, на съпруги, на приятелки и т.н. След като постоянно в последните години има обвинение към дискриминация, спрямо жените разбира се, защо да не започнем от следното. Законът в България дава на практика пълни права на жените по отношение на децата, при развод и не само. Бащата според българските закони е едно недоразумение в цялата система, някакъв натрапник, който има наглостта да иска права спрямо децата си. Присъждането на децата при развод на майката, в почти всеки случай и отделянето на два дена в месеца на бащата, за да види детето си, са някакви закони от началото на човешката история, от времето на матриархата. Като говорим за равенство между жените и мъжете защо не започнем оттук, с решаването на този въпрос, а защо започваме винаги от някъде другаде?

   Да повторим известната максима, че семейството е основна клетка на обществото. От неговото запазване или разваляне зависи всичко, което се случва в самото общество и в самата държава, зависи запазването или разпадът на това, което наричаме държавност. Затова трябва да направим всичко за неговото запазване, всичко за завръщане на нормалността в човешките отношения, а не да тикаме нещата изкуствено към едно истеризиране.




Гласувай:
9



1. marana69 - ..андрей, тук, напълно, те подкрепям...Браво за поста, и за тв.достойна позиция..
21.06.2022 17:34


Присъждането на децата при развод на майката, в почти всеки случай и отделянето на два дена в месеца на бащата, за да види детето си, са някакви закони от началото на човешката история, от времето на матриархата. Като говорим за равенство между жените и мъжете защо не започнем оттук, с решаването на този въпрос, а защо започваме винаги от някъде другаде?
цитирай
2. radostinalassa - Природата е решила кой да ражда детето
21.06.2022 19:38
Това е ест. по - умният от двата пола и детето се присъжда на майката. Това е нормално положение.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
21.06.2022 20:01
Законите ,адресирани към семейството в България открито защитават жените и правят безправни мъжете! Или както ги наричахме-закони на курвите! На Светла Даскалова!
Те принуждават мъжете да търпят и да страдат, защото иначе е още по лошо Ще се гаври бившата с него, ще го притиска до стената! Мой приятел пострада така Хвана я ,че има любовник Казах му да си трае и той да си намери Но тръгна да води дела и една курва- съдийка му разказа играта, съвместно с бившата му
Какво ли не изтърпя! Но децата не са глупави Пораснаха и взеха негова страна!
Затова много млади не сключват брак
Страдат децата, взети от " майката" за заложници
На моя приятел бившата беше превърнала апартамента в публичен дом! Да и отрежеш направо главата!
Но, законът е с нея И той търпеше,можеше да я изгони от апартамента, защото знаеше ,че заложници са децата!

Горе главата, Андрей!
цитирай
4. dobrodan - Сега вече разбирам.
21.06.2022 22:12
Рачето е мъж. Щом жените са по-умните...
Андрей... не само у нас е така. И по-зле ще става. Не искат да раждат, ако ли пък случайно се решат, бабите и дядовците да му мислят.
Затова например религиите са еднозначни по женския въпрос.
За щастие жените биват различни. Просто внимавайте, много внимавайте и без експерименти, че излизат скъпичко.
Жалко и за децата, те са най-потърпевши.
цитирай
5. zlika - Другарке,
21.06.2022 22:20
radostinalassa написа:
Това е ест. по - умният от двата пола и детето се присъжда на майката. Това е нормално положение.

това сама ли го измислихте или го прочетохте в някой учебник на клара цеткин?
цитирай
6. panazea - Напълно съм съгласна с теб ! Втълпява се на жените , че могат сами , за да се разруши семейството.
21.06.2022 22:43
Целта е да се изнудват мъжете ! Този век е на тормозените мъже ! В семейството трябва да си помагат. Без единият или другият ги удрят поединично ! Не разбрахте ли , че искат да разрушат семейството , за да ни удрят поединично?
Някога зад един човек е стоял цял род. Сега даже семейство няма !
Жените рано или късно ще разберат , че са сгрешили , особено когато децата порастнат и почнат да разбират. Тогава необузданата жена остава сама !
Без мъж и без деца ! Тя обаче е достатъчно глупава и не може да разбере , че попада в ръцете на разни НПО , които печелят от нейната глупост!
Неравноправието в семейството в полза на майката не носи нищо добро на жените, защото не ги учи на уважение в семейството !
Аз съм расла в семейство с баща и майка и знам колко е важна функцията на мъжа в семейството ! Бащата учи децата на ред и дисциплина.
Моят живот щеше да бъде пречупен , ако нямаше баща в семейството !
Не мога да си представя да бях расла без него! Кой щеше да ме научи на това , на което ме научи татко?
И последващото ми уважение към мъжете изобщо е благодарение на татко !
Без да искам аз асоциирам всички мъже с татко : Защитникът и закрилникът в семейството!
Майка беше мила и любвеобилна и всички жени асоциирам с нея . Затова имам приятелки.
Тъжно е децата да растат без единия или другия. Много ще загубят !
Панацея
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей отново, Андрей!
21.06.2022 22:54
Преди е имало железни правила и разводи е нямало в нормалните семейства Баба ми са били 12 деца,дядо ми по другата линия- 10! Баща ми 9, три са умрели от болести като малки
Жената е господарка в къщи, , ражда и се грижи за децата! Мъжът, като се върне в къщи, убит от работа, да седне ,да се стопли и нахрани Той осигурява прехраната
Жената даже няма собствено име, носи ,по римски обичай, името на мъжа си баба ми беше Иваница, на дядо Иван Името и беше друго Тя командореше в къщи, но , ако някой нещо се опънеше, казваше- Това нареди баща ти! И всичко си идваше на мястото Командваше и четирите снахи, въпреки ,че майка ми беше висшистка! Без да се кара, само нарежда и излиза Дете бях, слушах приказки след като си тръгне, но следваше и изпълнение!
Имаше ред и къщите бяха пълни с деца! Говоря за 60- те години, когато и аз бях дете
После Светла Даскалова прокара закони, развращаващи жените, насърчаващи ги, под формата на еманципация към разврат и всичко отиде по дяволите!
Каква еманципация и за какво? Бабите ми бяха господарки в дома! Но се държаха уважително към мъжете си Бяха интелигентни жени!Последната дума беше винаги на мъжа- Баща ти каза! Там шикалкавене вече нямаше И да го набие, полага му се, гък няма да каже!
цитирай
8. andorey - Незнам, то не се издържа вече. . . ...
22.06.2022 00:31
Незнам, то не се издържа вече... Всички жени се еманципираха, ние мъжете сме излишни и в тежест...
цитирай
9. radostinalassa - В тоя блог се пише трудно
22.06.2022 15:39
Тук няма достатъчно знания и се правят глупави изводи.
цитирай
10. zlika - Да здравствуят
22.06.2022 18:16
клара цеткин и роза люксембург!
цитирай
11. radostinalassa - Комунистите залагат на такива като тебе
22.06.2022 18:18
И никой не ми плаща да ви обучавам. Пиши си двойка и дебелей.
цитирай
12. ronix - Пример:
22.06.2022 19:02
Ето един пример по темата:
политик в Швеция има въпрос:
какво е направила жената срещу която има насилие ?
Той казва, че трябва да има и центрове за помощ за мъже пострадали от насилие от жени.
Политикът веднага е изключен от партията.
Посланието: такива мисли не се допускат, забранени са, наказват се.
Забранени мисли...в общество с претенции за най-свободното...
Клипчето е на шведски:

https://www.dn/sverige/sd-politiker-stangs-av-efter-uttalande-om-vald-mot-kvinnor/


цитирай
13. ronix - Клипът още веднаж, май не се отвори преди малко.
22.06.2022 19:07
https://www.dn/sverige/sd-politiker-stangs-av-efter-uttalande-om-vald-mot-kvinnor/
цитирай
14. ronix - Клипът...
22.06.2022 19:11
не може да се покаже, няма връзка със сайта на шв. вестник от този сайт.
цитирай
15. dobrodan - Ето го клипа, ronix.
22.06.2022 20:40
https://www.dn.se/sverige/sd-politiker-stangs-av-efter-uttalande-om-vald-mot-kvinnor/
цитирай
16. ronix - Добре,
22.06.2022 20:45
Добре, че успя да видиш клипа, Добродан.
цитирай
17. krumbelosvet - Да, но
23.06.2022 08:00
Да, но проблемът е МНОГО повече западен отколкото български и не засяга само семейството, а почти всичко останало. От законодателството (дирижирано от Истанбул-конвенц) до образованието и киното (и те оттам дирижирани). И е част от глобалната политика за УНИЩОЖЕНИЕ на европеидите. Засега.
И ето - нашта Радос-тина я е хванала пипката. За нея да напомним, че США се вика на руски, а на български е САЩ. Сама да се сети защо. Но США или САЩ, оттам тръгва вмирисването, щото там, на една улица, е главата на Запада. А рибата се вмирисва от главата, това и Радос-тина требе да го знае.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2148723
Постинги: 353
Коментари: 2326
Гласове: 5596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031