Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2021 18:14 - Българският народ – разделен и във връзка с годишнината на Левски
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 1726 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 19.02.2021 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   От много време наблюдателите отбелязват, че разделението и вътрешното противопоставяне в българското общество е голямо. Имаме противопоставяне, което върви по най-различни линии, разсича обществото по най-различни начини. Разделение и противопоставяне имаме между граждани и селяни, между бедни и богати, между интелигенти и простолюдие, между русофили и русофоби, между американофили и американофоби, между слушащи чалга и слушащи класическа музика, между бисексуални и херетосексуални, между такива с леви политически разбирания и такива с десни политически разбирания, между националисти и глобалисти, между християни и атеисти, и т.н. и т.н.

   Това разделяне и противопоставяне се изразява и в съществуването на над 300 политически партии в България, поне 30 от които ще се явят на предстоящите избори в месец април.

   Ето че днес и утре се срещаме и мъчим, и отново вътрешно се противопоставяме в поредното разделение, възникнало около датата, в която трябва да се отбелязва годишнината на Левски – 18 или 19 февруари. При положение, че поне от 60 години, датата от смъртта на Васил Левски се отбелязва на 19 февруари и няколко поколения българи са израснали почитайки тази дата, просто нямаше смисъл да се претендира за датата 18 февруари, колкото и основание да има за това. Така, породено дори и от патриотични подбуди, се изправихме пред поредното противопоставяне в нашето общество, във времето в което живеем.

   Вижда се, че просто това повече не може да продължава така. Нуждаем се от обединение и то възможно по-скоро. Бързам да успокоя тези, които се притесняват от думата обединение, че тя не означава задължително единомислие по всички въпроси, не означава да обичаме хора, които не ни харесват, не означава и да се прегърнем с всичко, което ни заобикаля.

   Обединение означава слагане в ред на държавата и държавните дела. Обединение означава даване приоритет на това, което е стойностно и потискане на това, което не е такова.

   Българският народ днес е разделен поради това, че структурата на нашето общество е все още в едно полуобърнато и полу-размесено състояние. Докато по време на т.нар. комунизъм (времето на социалистическа България) структурата на обществото, обществената пирамида беше изцяло разбъркана и обърната, по времето на прехода тази пирамида, така и не успя да се изправи и да заеме истинското си положение. Т.нар. задкулисие и калинките на всички нива в държавния и обществен апарат успешно продължават да поддържат тази полуобърната, полуизправена структура, резултат от което е положението, в което се намира днес българското общество.

   Когато държавата бъде поведена от заинтересовани за развитието на България хора, от хора интелигентни и вярващи, които да наложат своите приоритети на дневен ред, тогава ще се оправи и цялото общество, ще изчезне и голяма част от изкуственото разделение, което съществува в момента и което се поддържа по случайност или умишлено.

   Когато държавата бъде изчистена и подредена, тогава ще настъпи истинското обединение. А празникът на Левски със сигурност е нещо, което винаги трябва достойно да отбелязваме.






Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - На 19 февруари татко ме водеше на паметника на Левски
18.02.2021 19:57
и там всички коленичехме , защото няма друг такъв българин!
Разделението е само при журналисти и политици и зависи от коя централа им плащат.
Сред Българския народ разделение няма .
цитирай
2. andorey - Дано да няма.
18.02.2021 22:38
Дано да няма.
цитирай
3. barin - Здравей, Андрей. Изглежда ми ст...
20.02.2021 09:41
Здравей, Андрей. Изглежда ми странно как заради 18-19 февруари има разделение и толкова дебати. Сякаш датата е най-важното нещо. Васил Левски е всепризнат герой за България, светла личност и трябва да служи със своите идеи за идеал и пример. Затова образът му е изчистен и леко променен.
Поздрави!
цитирай
4. aidriell - Кой е Левски има ли истински Трак...
22.06.2022 19:17
Кой е Левски има ли истински Тракийски духовен лидер,който болшевико-меншевишката сган да не е премахнала от историяга. Левски във времена когато Туркоидите са ни клали както пилета и ...жените е проповядвал 'евроатлантически ценности ': Свобода, Равенство -Браство. АС кого бре Муньо с тюркоида ли ? Колко турци е убил лично Левски и каква е най голямата му заслуга и философия освен ,че е бил Либерал Масон.Цялата ни история на България от А до Я е абсолютна тор! Писана от Торни червеи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2150272
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5600
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031