Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2021 17:12 - Какво се случва в Америка - щурмът на Капитолия
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 1730 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 27.01.2021 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Днес Америка или иначе казано САЩ е световна столица. Така както в една държава всички хора се стремят към столицата, желаят да станат столичани, така в световен мащаб, всички се стремят към световната столица САЩ. Към днешна дата тази световна столица има население около 330 милиона човека и не е без значение какво се случва в нея, за всички хората по света. 

   В Америка политическата система е двупартийна, като двете партии са наречени съответно републиканци и демократи. Най-общо казано републиканците са десните, т.е. Тръмп, а демократите левите, т.е. Байдън. Или преведено на български в един много общ смисъл републиканците са СДС-то а демократите БСП-то.
    Една от най-големите особености в случая е, че в САЩ чернокожите, латиносите, разни малцинства, либерални и марксистки течения, гейове и лесбийки и т.н. подкрепят демократическата партия, т.е. левите. От друга страна белите, хетеросексуални американци, работещата класа, подкрепя републиканската партия. Точно тези хора, гръбнакът на работещата Америка, избраха Доналд Тръмп преди 5 години. Избраха го точно поради това, че виждаха в него надежда и подкрепа за себе си, за своите права и представа за достоен живот. Този електорат - републиканският е по мобилизиран. Или както казва американците - ходи на избори независимо от лошото време. 
    От друга страна електоратът на демократите е доста по немобилизиран. А това е още по обяснимо като говорим освен за белите привърженици и за афро-американци, латино-американци и т.н. За да се мобилизира този електорат и за да подкрепи Джо Байдън бяха налети милиарда, ама много милиарди долари. Това стана чрез разни левичарски и направо казано марксистки движения, като Бляк лайф матерс и Антифа и разни други. Милиарди бяха налети и на различни общности защитаващи правата на хомосексуаните и други малцинствени групи. В резултат на тези налети милиарди Джо Байдън получи и рекорден брой гласове, подавани някога за представител на демократическата партия. 
    Кой обаче наливаше тези милиарди е интересно - най-богатите американци, който виждам напоследък медиите наричат плутокрация. Това са любимите ни Джеф Безос, Джордж Сорос, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Илон Мъск и т.н. Тук е интересно защо тези хора не обичат Доналд Тръмп и с какво толкова им пречи. Дали с неговият патриотизъм, който им се струва опасен, граничещ с национализъм? Дали с това, че средната американска класа толкова безрезервно го подкрепя и дори боготвори? Докато милиарди бяха пръснати за мобилизиране на левия електорат, десният, т.е. този подкрепящ Тръмп, сам се мобилизира и организира, без особена външна помощ и финансова подкрепа. Появиха се например т.нар. Прауд бойз, подкрепящи Тръмп, които бяха обявени едва ли не за неонацисти. Обвиняват Доналд Тръмп, че разделил и поляризирал Америка, а дали това е така могат да кажат само американците. Факт е, че Тръмп е горд и независим американец, нарича нещата според своите собствени представи за честност и правилно развитие. Той например продължава да нарича коронавируса - китайския вирус и други такива неща, които смущават добрия тон във вътрешните и външнополитическите изяви на Америка. От друга страна Байдъм говори леко и меко, толерантно, почти да плеснем с ръце и да се прегърнем, понеже всички хора сме братя.
   Един атентат в град Нешвил отпреди две седмици мина незабелязано. Бял човек, компютърен специалист, взриви кемпер рано сутринта на Коледа на улица в град Нешвил. Само че преди това е имало няколкократни предупреждения от въпросния автомобил че ще има взрив, хората са се изнесли и затова няма жертви, само трима ранени. Бусът е взривен пред сграда на АТ и Т, секретна сграда, в която се помещава компютърен център. Говори се, че именно през него е минала основната манипулация на изборите за президент. С други думи тук е бил откраднат вота на американците (а и не само тук), както говори Тръмп. Дали това е някакво замитане на следите от страна на демократите или е някакво послание от страна на привърженици на Тръмп? Трудно е да се каже, а също и дали ще има развитие по тази тема.
    Така или иначе Доналд Тръмп е притиснат отвсякъде. Изоставен и предаден от много хора. Едни от тях са уплашени, други са купени, трети не са достатъчно смели. А може би някои просто се притесняват, че политиката и поведението на американския президент е прекалено остра и опасна за бъдещето на нацията.
    Щурмът на Капитолия беше логичен израз на всичко това. Белият, работещ, с нормална ориентация американец, се видя предаден. Той се видя притиснат от мръсната сила на огромните капитали, едни милиарди, принадлежащи на тесен кръг хора. Тези средства бяха използвани за да дадат насока на вота. Затова и привърженици на Тръмп от цялата страна щурмуваха сградата на Сената, намираща се на хълма Капитолия във Вашингтон. Нещо като атаката на нашето Народно събрание през 1997 година, само че в едни големи, американски мащаби. Само че тогава в резултат на тази атака в България дойдоха десните на власт, а в Америка това беше отчаян вопъл, преди да дойдат левите. 






Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Какво се случва в САЩ ми е
08.01.2021 17:24
през дедовия.
цитирай
2. nacionallist - Лоша работа
08.01.2021 19:04
Истината е, че Байдън е избран чрез корупция и нечестни избори фалшифицирани от левите марксисти. Доналд Тръмп е фактически истинския президент на Щатите. А демократическата партия трябва да бъде забранена окончателно, защото е основен враг на американците.
цитирай
3. morskipesni - Бе тия "хамериканци" кога ще се върнат по родните сигански махли, села и паланки?
09.01.2021 15:11
Само Капитолият им е дерт, а ожълтените си дирници не видят. Гаче като се изсули морковеният клоун и на клона се покачи сенилната абезяна, ще падне тавана?
цитирай
4. rosiela - ПЪК АЗ ЩЕ КАЖА,
09.01.2021 20:13
ЧЕ ОЩЕ КАТО ГО ИЗБРАХА ТРЪМП , АЗ СЕ ИЗКАЗАХ НЕЛАСКАВО ЗА НЕГОВИЯ ОБРАЗ И БЪДЕЩО СГРОМОЛЯСВАНЕ. В ТОЗИ БЛОГ ТУК.
ДЖО Е ПО- НОРМАЛЕН, НО Е ВЪПРОС ПОД НАЛЯГАНЕ ДАЛИ ЩЕ Е ПО- УСПЕШЕН.
МНОГО ДОБЪР БЕШЕ ОБАМА, БАЛАНСИРАН, УМЕН, РАЗСЪДЛИВ, ПРЕМЕРЕН.
цитирай
5. barin - Здравей, Андрей. На мен ми се виждат ...
11.01.2021 20:58
Здравей, Андрей. На мен ми се виждат множко годините на Джо Байдън. Иначе Обама по- ми харесваше като политика, която водеше. Тръмп беше неуравновесен и редовно вземаше прибързани недообмислени решения. За Байдън- бъдещето ще покаже.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2167791
Постинги: 356
Коментари: 2333
Гласове: 5626
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930