Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2020 13:13 - Числото 666 и глобалната световна мрежа
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 2521 Коментари: 12 Гласове:
6

Последна промяна: 13.12.2020 13:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Обикновено молбата е на края, но аз искам да започна с нея. Моля, не превеждайте този текст на чужди езици. Нека засега тази информация, която ще прочетете, да си остане само за нас, българите.

   Без съмнение тайната на числото 666 е една от най-интересните и любопитни загадки свързани, с Новия Завет, а и изобщо с Библията, с въпросите за Господа и неговият противник луцифер, дявола, сатаната. Числото се споменава в последната глава от Новия Завет, наречена Откровението на Иоана. Същото число се споменава и в Стария Завет, но в друга връзка.

   В продължение на цяла година, в първи курс като студент четох малката книжка, със ситен шрифт, на Новия Завет. Бавно но славно, както се казва. Тази последната глава Откровението на Иоана, ме учуди със своята различност, стори ми се дори, че е някак си несъответстваща на всичко прочетено до този момент. След целият този сериозен, повелителен и дисциплиниран разказ за Бог изведнъж едни много неясни и особени митологични послания и видения – изобщо неясно и неразбираемо.

   Но велика е Божията промисъл - това трябва винаги да помним и да не се съмняваме.

   В езотеричната литература и изобщо всичко написано по въпроса за 666 почти на сто процента се търси някакво име. Това е така, защото в Откровението е казано, че това е число на човек. Оттам през последните две хиляди години хората са търсили различни имена на човек, предполагаемият Антихрист или лъжепророк, който ще дойде преди края на дните. Но отново от Откровението се разбира, че лъжепророка е друга личност, която ще използва числото 666.

   Другата причина, поради която досега не е открито значението на 666 е двуполюсното мислене, което се наблюдава при противопоставяне на двете категории добро и зло, Бог и дявол, Христос и Антихрист (т.е. дошъл преди Христа). За това допринасят и силните думи като белег, звяр, змей и т.н. използвани в Откровението. Тези думи будят страх, асоциация с дамгосване и насилие, принуда. Всъщност старогръцката дума θήρ (θηρός), използвана в случая, означава както звяр, диво животно, така и създание, твар. Това вече е нещо, което може да бъде много по-широко обхватно без да е свързано непременно с насилие, страст и принуда в директния смисъл.

   В древни времена, в старогръцката азбука се е използвала буква, така  наречената дигама ( Ϝ ). Тази буква отпада от азбуката още в началото на новата ера, но запазва цифровата си стойност до късни времена, която е 6. Дигамата е съответствие на финикийската буква ww, като  фонетично буквата се произнася [В] по славянски, или [W] по латински.

   Така намираме един директен прочит на числото 666, съчетанието от три букви В (W). Днес тяхното съчетание е ясно за всички – WWW. Поради въпросното пресмятане на числото 666 и търсене на конкретно име, на човек, разгадаването на числото 666 е вървяло винаги в съвсем друга посока. Но към днешна дата имаме основание да вярваме, че именно това е истинското име на звяра или по-точно казано на създанието. Впрочем самите евреи, пишат три шестици, когато влизат в интернет, глобалната мрежа, за да обозначат буквите WWW.

   Ето и точните думи от Откровението: „Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е Шестстотин шестдесет и шест” (Откр. 13:18). Все пак да подчертая, че загадката не е толкова лесна, колкото изглежда, веднъж вече разрешена, а е нужна мъдрост – лично отклонение.

   Като казахме вече това, буквално следва ефекта на доминото… Всичко написано след частта 13 в Откровението, където се говори за числото на звяра, до края на Откровението се подрежда от само себе си. Ще рече вратата е отключена и ние свободно може да влезем.

   На няколко места в Откровението звярът (създанието) е описан като такъв, който едновременно беше, но и го няма: „И звярът, който беше и който го няма, е осмий; той е от седемте (царе), и ще загине” (Откр. 17:11). И в същата глава 17 се казва: „Звярът, който ти видя, беше и го няма; той ще излезе от бездната, и ще загине; и ония земни жители, чиито имена не са вписани в книгата на живота от създание мира, ще се почудят, като видят, че звярът беше и го няма, макар и да съществува (Откр. 17:8). Не е ли това едно чудесно описание на интернет, глобалната мрежа, която хем съществува, хем всъщност я няма?

   Получаваме и доста по-различна картина при друг известен момент от Откровението, който говори за белега, които ще се даде на човеците. Това не е страшният белег на дамгосване, не е насилствено имплантиране на чипове, за което много се говори напоследък, даже прекалено. Това е друг вид белег, който, трябва да признаем, е вече тук. Ами сега какво ще правим? „И той ще направи, щото на всички – малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби – да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му” (Откр. 13:16,17) Белегът това са нашите (светещи) мобилни устройства – телефони, таблети, айфони, айпади  и всички подобни, които ни служат освен за друго и за връзка с интернет, особено напоследък. И действително виждаме как търговията със стремителни темпове се съсредоточава все повече и повече в световната мрежа. Особено по време на първата Ковид-19 карантина, в началото на 2020 година, а и сега виждаме, че не е далече времето, когато никой, който не разполага с белега, т.е. устройството, с името, т.е. world wide web, и с числото на звяра, т.е. със абревиатурата www, няма да може нито да купува, нито да продава.

   Гениално нали? Каква я мислихме ние, а каква стана. Очакваме чипиране, оглеждаме се за лоши хора и конспирации, а белегът и името на звяра вече са тук и ги използваме все по-активно и трябва да признаем с желание.

   Тук разбираме и това, че битката въобще няма да е проста, нито борбата лесна. Това ще е една борба на доброто и лошото, която ще включва прогрес, традиции, технологии, изясняване на правилата и моралните норми и най-вече битка със самите себе си, и борба за собственото ни усъвършенстване. С две думи – нищо ново. Такава е бил пътят на човека през хилядолетията.

   Тревожното е наистина че и Новият, а на практика и Старият Завет завършват с тази глава – Откровението на Иоана. Какво ще следва оттук нататък, предстои да видим и да изпитаме лично, върху себе си.


Никулден, неделя, 2020











Гласувай:
6



1. panazea - Може да е вярно това ,
06.12.2020 13:38
но аз направих огромен скок благодарение на връзките между нас.
По-рано се свързвах само чрез сънищата.
Целият свят - едно село.
Всички университети в света - на една ръка разстояние.
Ние сме като скачени съдове . Каквото липсва в мен , го има друг.
Познанието се прелива от пълните съдове към по-празните.
После нататък по веригата. Невероятна възможност да сме един общ разум.
цитирай
2. milady - coVid, e Духовно изпитание,Урок,Еволюц. скок, а не...алабала))) поздрав..
06.12.2020 13:44
/
И действително виждаме как търговията със стремителни темпове се съсредоточава все повече и повече в световната мрежа. Особено по време на първата Ковид-19 карантина, в началото на 2020 година, а и сега виждаме, че не е далече времето, когато никой, който не разполага с белега, т.е. устройството, с името, т.е. world wide web, и с числото на звяра, т.е. със абревиатурата www, няма да може нито да купува, нито да продава./
цитирай
3. roden - Andorey,
06.12.2020 14:21
чели ли сте "Апокалипсис" от архимандрит Атанасий Митилинеос?
цитирай
4. andorey - но аз направих огромен скок благ...
06.12.2020 14:24
panazea написа:
но аз направих огромен скок благодарение на връзките между нас.
По-рано се свързвах само чрез сънищата.
Целият свят - едно село.
Всички университети в света - на една ръка разстояние.
Ние сме като скачени съдове . Каквото липсва в мен , го има друг.
Познанието се прелива от пълните съдове към по-празните.
После нататък по веригата. Невероятна възможност да сме един общ разум.


Напълно съм съгласен. Глобалната мрежа е шанс, който не сме имали досега, може и да нямаме в бъдеще. Но колко хора я използват за благородни цели, за обогатяване със знание и колко я използват за друго? Ето това е големият въпрос, който ще наклони везните в едната или другата посока...
цитирай
5. andorey - чели ли сте "Апокалипсис&...
06.12.2020 14:29
roden написа:
чели ли сте "Апокалипсис" от архимандрит Атанасий Митилинеос?

Не не съм. Темата за Апокалипсиса колкото и интересна, всъщност не ми е приоритетна в изследванията.
цитирай
6. roden - Горещо
06.12.2020 14:38
Ви съветвам да го прочетете, доколкото вече има превод на български. Има го и на английски. Съвременно е.
Иначе съм съгласен с написаното в поста, но ние виждаме само до хоризонта.
Де да бях като студент като Вас...
цитирай
7. truthful - RFID чипове има много отдавна и едва ...
06.12.2020 22:59
RFID чипове има много отдавна и едва ли world wide web ще е причината "та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег".
world wide web има за цел да разкъсва обществото и хората и по-лесно да ги управлява, насаждайки им това или онова, кара ги да СВИКВАТ с тази нова техника и да не МОГАТ без нея, да не могат да четат и пишат, да смятат без нея и ... изобщо да не могат да се оправят без нея, с др. думи да станат ЗАВИСИМИ от този елемент ... и тогава по-лесно ще се премине към ЧИПОВЕТЕ, защото всичко и навсякъде ще е компютъризирано и тогаваааа ....никой няма да може да продава и нито да купува, ще бъде в системата на големия компютър, по който също се работи, камерите отдавна се поставят и всички хора ще станат роби. Няма да има мърдане от никъде с чиповете, а към тях ще се изпраща различна честота на всеки и ще бъдем вече мачкани КОНКРЕТНО, защото сега може да не си носиш джисиема и да го изключиш, но с ЧИПЧЕТО това го няма особено на челцето ще бъде яко пържен. Това се нарича електромагнитна радиация и всеки трябва да види в нета клипове колко е опасна, а не да се подсмива че това не било така, били казали по ТВто.
цитирай
8. andorey - Спокойно, пак да кажа, няма да ни ...
07.12.2020 10:51
Спокойно, пак да кажа, няма да ни чипират. Историята е малко по друга.
цитирай
9. truthful - То и ваксинирането първо ще е доб...
07.12.2020 13:45
То и ваксинирането първо ще е доброволно, а после пропагандата ще си пее "нейната", че продължава заразяването с короната(като че ли сме се оправили с другите стотици патогени?) и ще се търси ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ваксиниране. Дори сега компании изискват да се лети при ваксинирана персона и отр. тест.
world wide web е част от играта за поробване на света. Още от 1983 година НСР има паметник, на който ясно е написано на 8 езика: "Човечеството трябва да бъде под 500 000 000". Паметникът е в частна нива, в щата Джорджия но американските власти не го събарят, а напротив охраняват го. А масовите гробове за 30 милиона и лагерите FEMА? И още колко др.
цитирай
10. andorey - То и ваксинирането първо ще е доб...
09.12.2020 20:41
truthful написа:
То и ваксинирането първо ще е доброволно, а после пропагандата ще си пее "нейната", че продължава заразяването с короната(като че ли сме се оправили с другите стотици патогени?) и ще се търси ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ваксиниране. Дори сега компании изискват да се лети при ваксинирана персона и отр. тест.
world wide web е част от играта за поробване на света. Още от 1983 година НСР има паметник, на който ясно е написано на 8 езика: "Човечеството трябва да бъде под 500 000 000". Паметникът е в частна нива, в щата Джорджия но американските власти не го събарят, а напротив охраняват го. А масовите гробове за 30 милиона и лагерите FEMА? И още колко др.


Като те слушам, оставам с впечатление че ти си най-големият враг на самия себе си. Нямаш нужда от други врагове.
цитирай
11. andorey - Ви съветвам да го прочетете, док...
01.01.2021 14:02
roden написа:
Ви съветвам да го прочетете, доколкото вече има превод на български. Има го и на английски. Съвременно е.
Иначе съм съгласен с написаното в поста, но ние виждаме само до хоризонта.
Де да бях като студент като Вас...


Приемам го като комплимент. Все пак да уточня че студент в първи курс бях през 95-96 г., точно преди 25 години...
цитирай
12. andorey - https://e-vestnik/33497/ves...
11.01.2021 19:14
https://e-vestnik/33497/veselin-beshevliev-s-5g-stavat-vazmozhni-vsyakakvi-posegatelstva-vseki-sas-smartfon-e-chipiran/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2149943
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5600
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031