Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2020 17:36 - Защо българите са потомци на Лемурия а не на Атлантида
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 2375 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 26.05.2020 09:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     За да не стои самотно предишния постинг продължавам още малко по темата. 
     Повечето хора са чували за мистичната Атлантида съществувала преди около 10 хиляди години, носителка на една стара цивилизация, разположена най-вероятно в Атлантическия океан, между Европа и Америка. По малко хора са чували за друга стара цивилизация - лемурийската, центърът на която се е намирал някъде в днешният Индийски океан или в Тихия океан. Това е така, понеже за Атлантида има макар и едно историческо сведение, това на Платон, докато за Лемурия, наречена още континентът Му, няма такова писмено сведение. Реконструиране на съществуването на тази цивилизация е станало предимно по дедуктивен и по интуитивен път.
     За по голямата популярност на темата за Атлантида несъмнено донася и книгата на Игнейшъс Донали (1831 -1901) - "Атлантида - светът преди потопа", написана преди повече от 100 години, доста интересна, с опит да бъде и научна, спрямо развитието на науката по онова време. От друга страна за континентът Му едни от най-известните книги са тези на полковник Джеймс Чърчуорд (1851 -1936).
     И така защо българите, като един много древен народ, не са потомци на Атлантида а на Лемурия? 
     На първо място в известното описание на Платон се говори за това че, древните атланти идвайки от Запад завладяли цялото Средиземноморие и воювали с жителите на Атина. В онези древни времена обаче жителите на Атина са не гърците, както много хора мислят по инерция, а и самите гърци нямат изгода да го опровергават, а пелазгите. Разбира се като говорим за време около 9000 години преди новата ера е трудно да наречем тези хора дори и пеласги, но така или иначе ние вярваме, че точно ние, потомците на трако-пелазгите, сме автохтонните жители на Балканите, поне от 10 хиляди години. Изводът е прост - ако именно нашите предци, преди 10 хиляди години са воювали срещу атлантите, следователно не ние сме атланти.
    Освен това, почти без изключение, изследователи и екстрасенси описват атлантите, като доста високи, руси и синеоки. Сред българите, макар че има всякакви генетични типове, този не е преобладаващия. Също така за климата на Атлантида се говори за преобладаващо мъгливо време, за дъждове, разбира се и за големия такъв, потопил острова и т.н. Петстепенният кръгъл, главен град на Атлантида също е един интересен детайл, чиято симетрия, оформена по този начин, изглежда привлекателна, но всъщност не е. Квадратното оформление и на селищата и на жилищата, е това което е преобладавало на Балканите, още от най-дълбока древност. Това квадратно разположение е съобразено с посоките на света, с годишните времена и т.н.
     Към всичко това може да добавим и факта, че името Атлантида се е запазило на запад от нас, в името на Атлантическия океан и имена от англо-саксонската именна система. Краткият анализ показва, че ако трябва да търсим наследници на митичните атланти и ако такива съществуват, това са именно така наречените англо-саксонците, северната нордическа раса. Англо-саксонци или иначе казано шведи, норвежци, англичани, датчани, германци, нидерландци и т.н.
     От друга страна, ако ние българите не сме потомци на атлантите, остава другата възможност да сме потомци именно на лемурийците, с нашият като цяло по южняшки и в расово и в културно отношение тип. Този тип е бил разпространен в южните земи, в огромен остров, или крайбрежия или островни земи в Индийския океан. От него са останали също големи групи население, като голяма част от черните жители на Африка, аборигените в Австралия, жителите на островите в Океания, вероятно жителите на Индокитай и Южна Индия. Най-далеч на северозапад тази лемурийска цивилизация е достигала до Мала Азия и Балканите и въпреки че българите са събрали гени от много места и са изсветлели с времето, за разлика от техните по южни съплеменници, тяхната генетична и културна основа си остава южна. 



Гласувай:
4



1. kirk - Най-накрая естествено ще стигнете
25.05.2020 20:57
Най-накрая естествено ще стигнете и до маймуните, знаех си. То това си беше логично - печенеги, кумани, хуни, тюрки, славяни, траки, фригийци, пелазги, атланти и лемури... особено лемури!
цитирай
2. barin - Това е много назад във времето, А...
26.05.2020 06:32
Това е много назад във времето, Андрей, но си дал доказателства. Ако Атлантида е някъде в Атлантическия океан, който носи нейното име може климатът да е бил подобен на сегашния на Албиона. Според другата хипотеза Атлантида може да е била по нашите земи, малко по-на юг и може да не е така. От друга страна климатът на Земята се е променял много пъти, имало е заледявания, природни катаклизми. За Лемури няма сведения, както за Атлантида от Платон, макар и живял много по-късно.
Поздрави!
цитирай
3. andorey - Привет, Барин, ти като по висок и ...
26.05.2020 09:19
Привет, Барин,

ти като по висок и светъл, може и да си атлант :)
Не че аз съм нисък и мургав де, ама така ги чувствам нещата, както съм ги написал по горе. А и се видя че и каквото да пишем, значение няма, та защо да не пишем и по такива теми...
цитирай
4. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
26.05.2020 10:27
Развесели ме с предходния коментар!
Да, каквото и да пишем, глас в пустиня, удар в празно пространство!
Затова, да си пишем, на свободни теми!
Съвременната история е хаос, какво остава за дълбоката античност?
Изследванията за Атландида все повече се концентрират около остров Тира Логично ,даже доказват пръстена и вътрешния остров
Логично, защото е близко до брега, а корабите не са били приспособени за трансокеански пътешествия Дори много по- късно, Магелан е станал жертва на това Сетил се ,че не е заредл с вода корабите и след като тържествено били изпратени, се върнал А това било обида за туземците
Така ,че, трябва да я търсим наблизо
Относно сините очи, вероятно си пропуснал постинга ми, базиран на генетични изследвания Че сините очи са мутация, получена преди около десетина хиляди години в Черноморския басеин Един единствен мутант е , от него произхождат всички светлооки
Синеоките не са малко в България Поне една трета са, а според мен- половината!

Но това доказва друго,за тези народности ,за които говориш! За връзката им с нашите земи! Че са били тук , преди 10 хиляди години Вероятно потопът е причина?!
Доскоро мислех синият цвят за слаб? Но след наученото се замислих Синът и дъщерята имат моите очи , докато на жена ми са почти черни Явно силен цвят е синият! Впрочем, сега си давам сметка Синият е един от трите основни цвята ,с жълт и червен! Всички други са производни,с трите спомагателни- зелен оранжев и виолетов!Белият е смес от всички, черният комбинация от червен и зелен!

В заключение, като не ни чуват, поне да си правим гъдел!

Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2148807
Постинги: 353
Коментари: 2326
Гласове: 5596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031