Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2017 19:35 - Жабата си цопна в гьола
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дума 3. Юли 2017 , брой: 127 Константин Иванов
"С един самолет освен да се лети, трябва и да се стреля"
"Камък в блатото", имаше такава пиеса от Георги Караславов. Съвременна интерпретация се опита да направи в петък вечер Росен Плевнелиев, назначен преди време за президент от Бойко Борисов. В предаването на Цецка Ризова в петък той се разходи по всички предъвквани до отмаляване на челюстите проблеми през последните дни: препирните около "грипените", неглижирането от софра в Свищов на Цветанов - обидно за такъв редовен участник в молитвени закуски в Белия дом, президентското посещение във Ватикана преди време.
С разкопчана бяла ризка - ние сме народни, (пък и в тая жега с връзка хептен ще слънчасаме) любимецът на целокупния български народ и особено на хумористите и карикатуристите, се разходи из всичките джавкани (доста целенасочено и организирано) дъвки от последните седмици. Оказа се, че освен Бойко и той е корифей по въпросите на военната стратегия и тактика. Не претендирам за буквалност: "Комшиите Турция, Гърция и Румъния, като по на север и Полша летят с американски F-ове, а ние с грипените ще нарушим съвместимостта", следва аматьорското блябосване, на което тези дни се наслушахме, че едва ли не разбиваме натовска солидарност.
Следва откровен намек "абе, все пак да се изясни дали някой (ясно е кой - "Той") не се облажва от този избор и разните му там комисии се изметнали, едно констатирали, докато той (Певнелиев), бил президент, сега друго. Толкова по-зле за комисиите. Ама че от "Грипен" са опровергали плямпанията на Бойко Ноев и прочие капацитети за недостатъчната ефективност и липсата на съвместимостта на "грипените" с НАТО - подминаваме го като крайпътен камък. Ясно е: Плевнелиев разбира повече от Румен Радев от авиация. Доказва го авторитетното му твърдение, че "с един самолет освен да се лети, трябва и да се стреля". Нещо, което Радев дори не е подозирал, а кой знае дали и конструкторите на "Грипен" са се сетили.
Последва едно себехвалене - как, откакто не бил президент, посетил повече държави, отколкото като президент - ами сега колко му е да го посрещнат на летището - господин никой, не е чудно и някой орден да му връчат, ония на Запад са любезни, ако някой ги е обслужвал убедено и страстно, както го умееше Плевнелиев. Колкото до посещението във Ватикана, протоколът на президентството действително допусна гаф: все пак Радев не дари папа Франциск като Плевнелиев с кичово яйце, което не можа да мине през светите двери.
Поглаголствахме философски и за разделението на властите - сякаш хората са забравили, че Бойко с Росен власт не е делил и вероятно му тежи, че с Румен това не минава.
С плача за пренебрегнатия Цветанов при разходката му до Свищов, за ролята на президента като обединител на нацията (с рейтинга си под 30 Плевнелиев май се смята за такъв!), не си струва да пишем. А намеците за корупционни схеми във връзка с "Грипен", съпровождани от хоров плач за американските F-ове, не намирисва ли на "крадецът вика дръжте крадеца!"
"Камък в блатото" ли? Не върви. По върви "Всяка жаба да си знае гьола". Ами Плевнелиев се цопна в точния гьол - на Цветанка Ризова. 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3032530
Постинги: 3517
Коментари: 2405
Гласове: 1311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031