Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2013 21:52 - Най-недемократичният закон, който се готви да приеме 42 НС
Автор: andorey Категория: Политика   
Прочетен: 2048 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     С изумление изслушах новината, че вчера на второ четене правната комисия към парламента е приела на второ четене предложението на Волен Сидеров за отпадане на субсидиите за извънпарламентарните партии. Досега не бях чувал за по нагло посегателство върху свободното развитие на политическата система в България! Ако това предложение бъде прието и в пленарна зала, това 42 НС трябва час по-скоро да замине в историята... 
     Използвайки омразата към политическата система, която все по-бързо се трупа в гражданите, Волен Сидеров се опитва да прокара решение, което е най-малкото казано недемократично, а направо казано е престъпен. Вече писах веднъж за политическите субсидии. Когато пишех статията си мислех че партиите получават по 3 лв. на подаден за тях глас, което ми се видя горе-долу в границите на разумното. С тези пари партиите и особено извънпарламентарните такива, би трябвало да развиват своята дейност, да организират своите структури в страната и т.н. Оказа се че субсидията на партиите, прескочили 1 процентната бариера е на 3, а 12 лв. на получен глас!!! 12 лева на глас за година, което прави около 50 мил лв. на година за всички партии прескочили 1 процентната бариера! Нещо нечувано за бедна България. В Германия същата субсидия е 1.60 лв. на глас (0.80 евро цента).
     И вместо политическите партии в новото 42 НС незабавно да намалят тази субсидия от 12 лв на 6 лв., на 3 лв. или най-добре на 1 лв. на глас, те са на път да направят най-недемократичната стъпка в тази посока, а именно да спрат субсидиите на извънпарламентарнити партии, т.е. тези които най-много имат нужда от нея...!!!
     Обяснението в случая е едно - опит да се бетонира политическото статукво, както предполагам и личната омраза на Волен Сидеров към собственика на СКАТ и неговата нова партия НФСБ, която спечели близо 4 процента на последните избори. Тази телевизия, която преди 8 години издигна Волен Сидеров на гребена на вълната, но в момента го критикува безжалостно.
     Поради такива лични амбиции и саморазправа чрез механизмите на властта България не може да върви напред.
     Аз лично гласувах за партия, която така или иначе няма да вземе субсидия, защото беше в коалиция с други партии, а не можа да премине 4 процентната бариера. Също така не държа особено Валери Симеонов, Миглена Кунева или Светльо Видковски да си взимат субсидиите, които би трябвало да получат, но решението което се опитват да прекарат от партия Атака е повече от недемократично!!!
     42 НС незабавно трябва да приеме действия по въпроса за намаляване на тази безумно висока субсидия. Решение, с което субсидията на подаден глас да стане 3 лв. или по-малко лв.! И разбира се да не се разделят партиите на парламентарни и непарламентарно представени, което е недопустимо! 



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2171231
Постинги: 356
Коментари: 2333
Гласове: 5629
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930