Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2018 20:08 - НАЙ ВЕЛИКОТО КУЛТУРНО СЪБИТИЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТОИ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Изкуство   
Прочетен: 1134 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


image

Певец №1 на света от 35 години, босненският ром Милойко със сръбско самосъзнание
                           с артистичен псевдоним Миле Китич.

image

Германската танцьорКа Зюси Аршлох, с артистичен псевдоним Сладкото АнУсче, която танцува докато Милойко пее по сените на света.

image

         Руският Миле Китич с поръчителя си: Заказ даден? Приказ приет!!!
                           Въвеждам таг "Фестивалът в Гуча".


НАЙ-ВЕЛИКОТО КУЛТУРНО СЪБИТИЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТОИ!

 

    На 14. 12. т. г. в Зала „Армеец” ще ни гостува най-великият певец на нашето време, недостижимият Миле Китич. Посещенията му по света действат като каталиизатор на процесите в областта на културата във всяка от страните, където той изнася академиите си, а изпълненията му оставят неизтляваш спомен в сърцата на видялите го на живо. Ние трябва да сме особено поласкани посещението му, защо то съвпада с неговата 35-а годишнита от артистичната му кариера по света. Има артисти, има големи артисти, но има и Миле Китич, който няма равен на себе си по света. Той не е пръв между първите, той е единствен! Аз следя изявите му още от първото му появяване на сцена в родното му село в Босна на границата с Хърватия. Заради него съм посещавал и фестивала в Гуча, когато той ще гостува. СКато мотив за свръхвисокото ниво на фестивала в Гуча привеждам гостуването на последния фестивал на руския посланик, който прознесе реч и на говорителката на МИД товариищ Захорова, която пя и игра сръбска чалга. Аз възприех тяхната изява като апотеоз на културата не само на Балканите, но и на света. И ннещо лично:

     Признавам, без песните на Миле Китич сръбската скара и заечарското пиво ми се услаждат. Ако той ми пее, каса бира и 50 кебапчета ми не стигат, а за да нямам допълнителни претенции искам пред мен на масата да има галон с тиквешка ракия. Пее ли ми Миле Китич, има ли пред мен мезе, не трябват ми Моцарт и Бизе…

    Понеже в областта на музиката фактически съм много фътре, ще опиша накратко как този титан на световната култура достигна най-сияйните върхове на музикалната култура.

    Милойко, с артистичен псевдоним Миле Китич е роден в Босна през 1952 г. Селото му е на границата с Хървания, а той е циганин, като циганският му род има кланове в Босна, в Херцеговина, в Хърватска, в Черна гора, в Сърбия, Румъния и България, от което се чувствам много горд, макар да съм нером. Самосъзнанието на Миле Китич е сръбско, така е отбелязал той в личната си карта, въпреки, че той е обрязан. Циганите ги обрязват ако приемат исляма. Той хем е обрязан, хем е християнин, но винаги напомня, че е образан, защото това го прави по-мъж от необрязавине. Гландисът на обрязаните мъже става груб катоо нокът и те правят се него чудеса. Частто от тялото му, отнета чрез обрязване Милойко пази във фабрично вакумиран буркан със спирт и мумификатор.      

    Още от дете той е ангелогласен и песента му „Шокар бури кар мангел” е огласяла гетото, в което живее. За да се запази този ангелски глас на роднините му е предлагано да го направят певец кастрат. Те обаче отказват. Без да е учил в никакво музикално или кавото и да било начално училище, Миле Китич прави блестяща кариера по света и придобива световна известност със своите културни изяви.  Първата песен, която изпълнява в Сърбия и която поставя начало на кариерата му е хитът Чуранте гарлесте. Награждаван е в много страни по света за приноса му във възвисяването на културата в тях като резултат от неговите изпълнения. За Америка той има постоянна покана и когато реши префръква над океана за да изнесе  концертите си по стадиони и площади. Никаква зала не достига да побере желаещите да се насладят на изкуството му американци. При едно от посещенията му той е признат за най-красиив мъж на Америка - разгледайте внимателно снимката му - което го прави още по популярен там. Не стига, че американките, наричани обидно китоловки заради огромните си  размери се вдъхновяват от песните му, но разпознавайки в него и мъжката красота преди да е завършил концерта му те узряват и яйцеклетки, бартолинките им се разпръскват като машина за пръскане на лози.  Хората в Америка, пък и не само там, знаят повече за Миле Китич оотколкото за Бах или Моцарт и го предпочитат пред тях. Ако се направи експеримент, напр. едновременно да има концерт на Миле Китич и представление на операта /напр./ Дон Джовани от Моцарт, залата с операта ще остане абсолютно празна, а народът ще експлоадира залата, където Милойко ще има академия.

     Аз също ценя Милойко и в резултат на запознаванее с песните му, го ценя по-високо като певец от Борис Христов, от Мария Калас. За тях съвременниците на Милойко не са и чували, но за него знаят толкова, колкото руснаците за Ленин.

    Още два пикантни момента от изявите на Миле Китич:

    Някога той докато пееше публиката я подграваше танцьорката Дълбокото Гърло, рускиня сибирячка. След раздялата с нея той работеше с една американска танцьорка с артистичен псевдониим Дълбаещата мечка. Тя имаше претенции да е индианка, Милойко я изгони.  Сега Миле Китич работи с германка, танцьорката Зюси Аршлох с артистичен псевдоним Сладкото анусче. Тя е специализирана да наблятаа на областта на това си телесно отверстие, което само да вдокоснат хората фабриките биха си дали и демонстрирайки го в комбинация с гласа на Милойко – истински еленски пороив – се получава свръхвисоко напрежения на стадиона или площада. Не намериих снимките напървите две танцьорки в нета, Милойко ги е изтрил, но аз съм ги вождал на живо, по-красива са от Надежда Михайлова. Публикувам снимката  на г/ца Зюси.

   Вторият пикантен момент при Милойко е неговата интимна свръхмощ. Жените, които той е имал твърдят, че една част на организъма му, която те не назовават, наподобявала /на сръбски език/ накрайник на чукбагер, на руски език настоящим гидравлическим молотом, изработен от титанова смес.

    Голяма част от песните на Милоойко този път са закачка към нас. Той ще изпълни обработка на песента на дъщерята на Орхан Мурад, „Ръгай, Боризе, ръгай, че ме изеде тая бимбарица!”, а също и обработка на нашата песен „Синигерова сватба”. Милойко е променил текста с какво се кръсти стария калугер и защо си ближе пръстите с друг, не толкова циничен. Ще чуем в ориганал и сръбския хит на Милойко „Три години девет дана” в нова транскрипция.

    Ще бъде празник на културата, много голям. А има ли културна изява, аз съм там, макар най-евтините билеети да са по 150 лв.

 

    Този постинг за изкуството на Милойко помествам в блога си да научат тези, които го отварят за академията му на 14. 12. т. г.  и да посетят изяватаа му. Понеже доста хора ме четат, прокарах през програма на Центъра потенциалните, на които най-им отива да се насладят на човека певеца с два артистични псевдонма, Миле Китич и Чукбагера. Изтеглих една програма от Центъра, която да ми избере три двойки, най-подходящи като културно ниво да се докоснат до изкуството на Милойко. Компютърат ми предложи три двойки - от най-високия егаж та властта на България, от журналиститее и два нетови изявявача, които са жалон за останалиите нетови писачи. Ето и класираните по праграмата на Център най-достойни три двойки да се насладят на изкуството му:

1.     От най-първите програмата предложи г/н Радев и г/жа Йончева, кото са много изключителни. И ще разберат изкуството му.

2.     От журнлистите програмата избра Кеворкян и наблюдателят на в/к Уикенд Георги Атанасов, защото те пък са много уникални. В мотивите за избора на Георги Атанасов е посочена статията му, громяща английското разузнаване в опит да очерни Путин при измисления сценарий от тъпиит анличани с отравянето на един шпионин и замесванеето на два руски граждана, за които Путин сАмия казва, че те са почтени хора.

3.     От нетовите иизявавачи програмата  избра уникално-изключителните, г/н Кушел и г/н Блекпердатор. Програмата изтъкна като мотиви еднаквостта във възгедитее и интелекта им, борчество, подкрепност на всичко, което е симол врую на честните и прогресивни хора по света, стремеж да се обогатяват културно и разностранно.

 

Приятно запознаване с академията на Милойко! Аз също ще бъда на нея и при желание на слушатели, мога да им обясня какви са били творческите търсения на Милойко за всяка негова песен.

 

   Напомням за още едно културно събитие през тази година, академията на диригента полковник Валерий Гергиев. В ложата бе президентът на страната, а неизвестно за мен защо, почти цялата зала бе препълнена с ръководния ешелон на БСП. На входа на залата имаше детектор, ако някой носи метал, респ. силлях. Полковник Гергиев, съратник на полковник Гундяев, но зает в сектора на културата изнесе неповторим концерт, два елемента от който видяха само специалистите.

   Единствен в света Гергиев дирижираше с клечка за зъби, но не просташка, а стругована букова клечка. Той дирижира само с пръсти и с насочване към грурата инструменти, която трябва да „влезе”, поклащайки към нея потната си коса. Заради дирижирането само с пръсти той има артистичен псевдоним Валериий Мърдопръстник, съответстващо на псевдонима Чукбагер на Миле Китич.

   Вторият елемент бе по-сложен, но Мърдопръстника го отигра ювелирно. Изевстният наш цигулар Иван Иванов, завършил  Московската консерватория изпълняваше Концерта за цигулка на Чайсковски, едно много трудно произведение. Незнайно как по време на изпълнението в края на третата част някой се изпразни върху очилата му, той загуби визуалния контакт с Гертиев и се затрудни. Гергиев обаче бе на ниво, оправи работата, но много се ядоса.

   Веднага след изпълнението Гергиев се прибира бесен в стаята на диригента, вътре влиза обаче и цигулара, който му казва:

-         Другарю полковник, някой ми се изпразни на очилата, не Ви

виждах и затова не „влизах” на време, извинявайте.

  Гергиев съвсем пощурял и го изтонил от стаята си с думите:

-         Марш навън! Свириш като пизда, как няма да ти се изпразнят

върху очилата! Повече с теб няма да работя никога, чорт ти матери! 

   

   Към великите изявявачи в областта на културата, в случай Милойко и полковник Гергиев, посылаю я приветы.







Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12184314
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031