Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2015 20:20 - Румъния - Сармизегетуза Региа
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 4664 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Дойде време да се отправим и към древната столица Сармизегутуза Региа, свидетел на епичните битки между римляни и  даки, в началото на 2 век от новата ера.

    След първата Дако-римска война от 101-102 година, съгласно услонията на мирния договор, даките бил принудини да разрушат частично своите укрепления. По късно обаче те ги възстановяват. По време на втората Дако-римска война, крепостите окончателно са разрушени и опожарени, с изключение на Сармизегетуза. Там бил разположен римски гарнизон.

image


    Както отбелязах това централно градище е разположено навътре в планината. Около 15 километра преди древния столичен град пътят става черен. Издигаме се постепенно на около хиляда надморска височина. Посрещат ни сенчести поляни, закрити от широки и високи букове.

     И тук оригиналните крепостните стени са запазени само на няколко реда височина. Това все пак дава добра представа за градежа - правоъгълни дялани камъни, някои от тях с жлебове за поставяне на дървени греди.

image

    Най-интересната част тук без съмнение е светилището, разположено близо до укрепената централна част. То се състои от малко и голямо кръгло светилище, от две други с квадратна форма и едно "андезитно слънце".

image


    На юг от този впечатляващ комплекс са разкрити още два обекта състоящи се от подредени в редици кръгли каменни бази. Първоначално осттанах с впечатление, че това са именно бази, върху които са стояли мраморни колони, но близкия поглед показва, че това са самостоятелни каменни дискове.

image


     Без съмнение кръглата им форма говори, че те са свързани с някакъв вид соларен (слънчев) или може би лунно-слънчев култ. Когато стъпихме върху някои от тях за да ги разгледаме по отблизо и да ги снимаме, ни беше направена забележка от местните румънци, че това не е редно. Т.е. споменът за тяхното особено значение и свещенност се пази и до днес. Такива кръгли каменни дискове видяхме вградени на места и в крепостната стена.

image


    Светилищния комплекс край древната столица на даките е едно твърде интересно и самобитно явление. Засега няма сигурно обяснение за функциите на отделните съоръжения и за ритуалите свързани с тях. Но както казах отделните елементи говорят за слънчев (лунно-слънчев) култ.

image

    Наблизо под площадката със каменните дискове е възстановена в наши дни една типична за времето на даките жилищна постройка. Тя е изградена от дърво и дървени елементи, с фундамент от камък.

image

 

   Римският гарнизон престоява в Сармизегетуза само десетина години. След управлението на император Траян (98-117) градът е изоставен. Той постепенно потъва в забвение, за да бъде преоткрит и проучен в наши дни.

image

 

 




Гласувай:
7



1. bezistena - Отново поздравления за поста! ...
25.08.2015 18:38
Отново поздравления за поста!
Нека продължим изследователската работа за Българския културен и цивилизационен феноменен гений,чрез това поредно светилищно съоръжение,уникално в цялата мрежа на единната Българска световна светилищна енергийна система.

Всички тия скални елементи с различна форма и подредба,са отделни компоненти, възли,агрегати и енергийни панели,които образуват електронната платка на светилищния коплекс,който е високотехнологично мултифункционално съоръжение и инсталация за материализиране на неизчерпаемата енергия на Святият Дух в духовни,здравни и материални блага за хората.

Вхдящата словесна кодова комбинация и парола,с която жрецът–оператор на светилището отключва операционната програма и система на съоръжението и го включва в работен режим,е деанаграмираното наименование и описателно–обеснително формулиране на светилището,в случая разшифровките на двете имена на крепостта:

САРМАТИГЕТУЗА=Ган(Кан,Жрец) на Исуц и Матара Диана
САРМИЗАГЕТУЗА=Сар Изуз и Майга Диана=Цар Исус и Майка Диана,

както и още една комбинация–

САРМИЗАГЕТУЗА=Зар Исус Траг Змея=Цар Исус Змея–
където ЗМЕЙ е херметичният хералдически животински символ Змей,Ламя,Дракон...,(общо 12 синонима на Змей в Българския език) от Древно–Българския календар на Бэлгарската жреческо–царска династия Дуло,съставена само от генетични феноменни потомци на Исус и Мария Магдалена–Българските Богове–Демиурзи от Тракия.
Тази Българска Божествена феноменна жреческа династия и каста е духовният,интелектуалният и управленческия аристократичен елит на всички тракийски племена,с които от Тракия на Балканите е заселена цялата планета!
Ог Сътворение до сега всички управници на всички племена и държави са от Дуло!
Затова Змейско–змийската рептилска хералдика е разпостранена върху всички племена и владетелските им фамилии,която тайна ние сега разкриваме!
Там където срещаме рептилскити хералдически символи,това е Български печат за цивилизационно авторство–а той е навсякъде и върху всичко!
цитирай
2. bezistena - След въведената парола на крепо...
25.08.2015 19:12
След въведената парола на крепостта,жрецът–оператор въвежда и входящия код на самото светилище,който казахме е описателно–обеснително формулиране на светилището на чист съвременен Български език,който е сътворенческият Божи език,който е използвана от жреците за творене на чудеса и феноменни технологии,и който език 1:1 говорим и пишем сега!:

КАМЕННИ ДИСКОВЕ=Кая(Скала,скално светилище) на Иса и Бокгиня Майка Диана
КАМЕННИ ДИСКОВЕ=Кан(Жрец) на Иса и Богиня Майка Диана


Операционната система на светилището е отключена,светилището е вклюючено на работен режим и жрецът започва да свещенодейства на него–сиреч да твори духовни и материални блага,като най–важните са лечебните процедури за хората!

Енергията за захранване и акумулиране в енергийните скални панели на светилищното съоръжение,се получава от Слънцето и Луната–двата изкуствени енергийни източника от звездната инфраструктура на планетата ни,затова винаги светилищата са строени от феноменните Български жреци със Слънчево–Лунна ориентация и обхват.
Входящият код за светилищната апаратура на вградените елементи е:

ВГРАДЕНИ КАМЕННИ ДИСКОВЕ=
Кан(Жрец) или Кая(Скала) на Богиня Майка Диана и Бог Иса Драгона

Император Траян или Цар Траян,не е никакъв римлянин,а е самият Цар Авитохол,който е Първородният син Павел на Исус и Мария Магдалена,роден 33 г.сл.Хр.,и преминал в другоото измерение през 333 г. в статута си на Светец и Шеф на небесното Божие светейшество и свят.
Павел е и император Тит Флавий Веспасиан,родоначалник на новоепохалната генерация на Дуло–Флавиите,Павел е и император Траян,и всички Български императори,фалшифицирани като "римски" до Диоклециан включително.
Никакви "римляни" не са завладявали България на юг или на север от Дунава,защото "римляните" са си чисти Българи от Тракия,които са изнасяли феноменна култура, феноменно материално строителство и цивилизация към целия свят,създавайки Свещената Българска империя НА ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ НА ЗЕМЯТЯ от втората половина на 2 век сл.Хр. до 518 г.когато е убит с военен преврат от изродените династи от Дуло последният Български първожрец и Император Анастасий I,фалшифициран хиляда години по–късно като византийски императора
Т.нар."Римска "империя е Свещената Българска империя,фалшифицирана на книга с 1500 години геноцид и цензура връз Българите като"Римска"!
цитирай
3. bezistena - А толкова мистифицираното племе ...
25.08.2015 19:26
А толкова мистифицираното племе ДАКИ откъде е и какво представлява,е чисто тракийско племе,култивирано,цивилизовано и обгрижвано от Българските жреци,дали и името си в код на племето–сиреч жигосали го за винаги да се знае след време(сега),чий цивилизационен продукт е!

ДАКИ=Кан(Жреци) на Диана

Поздрави и благословения,Приятел!
цитирай
4. andorey - Ave, Jambol!
29.08.2015 09:58
Ave, Jambol!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2150504
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5600
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031